U okviru akcije Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca, novinari i rukovodstvo lista Danas juče su se družili sa Gornjomilanovčanima. Danasov plavi karavan u Milanovcu juče je štand postavio na Trgu kneza Mihaila i izazvao veliko interesovanje Milanovčana.

Mogućnost da se druže sa novinarima i rukovodstvom Danasa iskoristili su i školarci. Članovi novinarskih sekcija jedne osnovne škole i Milanovačke gimnazije, štand su posetili na preporuku profesora, a kući su otišli sa rukama punim najnovijih publicističkih i beletrističkih izdanja.

– Po prirodi posla čitam sve novine, ali moram da priznam da su pravo osveženje one u kojima se može pročitati i nešto pozitivno, a ne samo skandali, crna hronika, tračevi… Objektivnost Danasa doprinosi kredibilitetu lista, ali i nama, da kažem, pomaže u radu jer smo ponekad neopravdano na meti novinara – kaže Mihailo Vučetić, predsednik SO Gornji Milanovac.

Dolazak Danasa bio je zapažen društveni događaj u ovoj mirno gradu.

– Uvek pozdravljam ovakve akcije, ali vidite, ne mogu da priđem štandu, što znači da je akcija u potpunosti uspela – ističe Dušan Dražović, predsednik Opštinskog suda.

Iako Danas nije najprodavaniji dnevni list u Gornjem Milanovcu, prema onome što se ovom prilikom moglo čuti, čitaoci su mu verni. A malo u šali, malo u zbilji, Milanovčani rekoše da se osim na navijače FK Takova i FK Metalca, dele i na čitaoce Danasa i one koji to nisu.

SAŠA MARUŠIĆ: Sačuvan prvi primerak

– Još čuvam prvi primerak Danasa. Ako se ne varam, datum je bio 9. jun 1997. godine. Sećam se natpisa – Novine će izgledati (biti) kao New York Times. I bolje – rekao nam je juče istoričar Saša Marušić, koji je štand posetio privučen najavom u lokalnom listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari