Ima li smisla postojeća organizacija Univerziteta: Rektor kao engleska kraljica, dekani kao „mali bogovi“

Ostavite komentar


  1. Dekani su takvi bogovi da su na ETF su morali puškom da nateraju čoveka da se prihvati funkcije, a prethodni nije hteo ni po koju cenu u reizbor. Sve zavisi od stanja na tržištu rada.

  2. Ma šta mi naprica.. da nećeš možda da smenujes rektora i sve drkanje zbog Ratka ristica koji je lagao i manipulisao sve vreme na fakultetu i prodavao maglu kolegama na sumarskom fakultetu. On je sramota za beogradski univerzitet

  3. Aktuelni univerzitetski ombudsman je najveće zlo koje je zadesilo fakultet. Drzak, primitivan, agresivan, pristrasan, u konstantnom sukobu interesa, povezan sa najvećim talogom MUP-a i DB-a, postavljen tu da bi donosio preporuke u skladu sa njihovim zahtevima. Sramota je da BU to trpi i da nisu uspeli da se izbore da se na to mesto postavi čovek od integriteta, kakvih itekako ima na univerzitetu, nego su dopustili da im moralnu vertikalu glumi najveća moralna nula koju je BU ikada video.

  4. A prorektor Ristić je Vučićev trojanac. Glumi opoziciju, a u stvari sve radi za njega. Špijunira po rektoratu za interese vladajuće stranke. Odvratan čovek i ogromno razočarenje, sad u službi odvlačenja glasova na izborima

  5. U razvijenim zemljama izbor u zvanje redovnog profesora potpisuje ministar,time se ograničava moć dekana i rektora,to je dobro da bi se izbegla praksa da lobi na fakultetu i univerzitetu bira u zvanje i ljude koji ne ispunjavaju uslove,naravno i kod nas bi to bilo dobro pod uslovom da nemate nekompetentnog ministra poput Šarčevića.

  6. @Ana
    Prošli Univerzitetski ombudsman je više puta reagovao, zbog problema na Filozofskom i na Arhitektonskom fakultetu, ali njegovo mišljenje se nije uvažavalo, pisao je dopise i na tome se sve završilo.
    Nama je potrebna institucija Univerziteta sa svojim Rektorskim kolegijumom od integriteta sa ljudima od integriteta, ova sada sigurno nije, sa previše su afera kako rektor tako i svi prorektori, i moraju da slušaju svoje nalogodavce.

  7. Ima smisla, sve sto drzava radi naučnicima, radi za EU i USA. Pozdrav iz EU, jer u Srbiji nije bilo smisla boriti se! Nisam otisla kao klinka, otići sa 45 i dvoje gimnqzijalaca, hvala Srbijo, ali moja deca ce učiti malo drugačiju istpriju ratova zahvaljujući vlasti, nepotizmu i sve u sto ste uništili!

Ostavite komentar


Društvo

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju 10

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju

Urirnarne infekcije jedan su od čestih razloga zbog kojih se javljamo lekaru, naročito leti. Učestalo mokrenje, bol, peckanje prilikom mokrenja, urin neprijatnog mirisa, mutan ili tamno prebojen, bol u donjem delu stomaka, krv u urinu, povišena temperatura najčešći su znakovi koji prate urinarne infekcije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.