Na Univerzitetu u Novom Pazaru sledeće školske godine biće mesta za 605 brucoša na 13 studijskih grupa. Iz budžeta finansiraće se 370, a ostalo su samofinansirajući.
Na Filozofskom fakultetu biće upisane dve studijske grupe – za srpski-bosanski jezik i književnost i psihologiju.

Na Univerzitetu u Novom Pazaru sledeće školske godine biće mesta za 605 brucoša na 13 studijskih grupa. Iz budžeta finansiraće se 370, a ostalo su samofinansirajući.
Na Filozofskom fakultetu biće upisane dve studijske grupe – za srpski-bosanski jezik i književnost i psihologiju. Na grupi srpski-bosanski jezik i književnost biće mesta za 65 studenata, 40 će biti budžetskih i 25 samofinansirajućih. Prva generacija na grupi za psihologiju trebalo bi da ima 45 studenata, 30 će se školovati na račun budžeta, a 15 će biti samofinansirajućih.
Najviše mesta ima na Pravno-ekonomskom fakultetu, 270. Za buduće pravnike i ekonomiste biće po 80 mesta za sticanje znanja o trošku budžeta i obe grupe upisaće još po 55 onih koji će sami da finansiraju svoje studiranje.
Fakultet tehničkih nauka sledeće školske godine imaće tri studijske grupe: matematika – informatika, tehnologija – grupa biologija i hemija i građevinarstvo i arhitektura. Studijska grupa matematika – informatika upisuje drugu generaciju i imaće mesta za 50 studenta, 30 na budžetu i 20 samofinansirajućih. Prvu generaciju upisuju druge dve grupe. Na smeru tehnologija – grupa za biologiju i hemiju mesta će, u prvom upisnom roku, biti za 65 studenta, 40 budžetskih i 25 samofinansirajućih. Smer građevinarstvo i arhitektura upisaće 45 studenata prve godine, njih 30 školovaće se sredstvima iz budžeta i 15 je samofinansirajućih.
Najmlađi visokoškolska ustanova u Srbiji, u školsku 2007./2008. godinu ulazi sa prošlogodišnjim cenama školarine – 30 hiljada dinara i moći će da se plati u tri rate. Za buduće studente, svake subote, na Univerzitetu se organizuju konsultacije od 9 – 12 sati, a od 5. do 15. juna, na svim studijskim grupama biće organizovane besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari