Realizacija Projekta tehničkih i konsultantskih usluga sa kompanijom „Vattenfall“ nalazi se u fazi implementacije i praćenja dogovorenih mera i aktivnosti. Na osnovu dobijenih informacija i podataka može se zaključiti da rezultata ima, što direktno potvrđuje i opravdanost saradnje sa nemačkom kompanijom „Vattenfall“.

Šestomesečni izveštaj o implementaciji treće faze projekta „Tehničke, upravljačke i konsultantske usluge za PK Drmno“ prezentovan je 12. jula u upravnoj zgradi Površinskog kopa „Drmno“. -Ključni indikatori učinka za prvih šest meseci 2013. godine, praćeni na II, III i V BTO sistemu, koji rade u okviru proizvodnog procesa na PK „Drmno“, a na osnovu projekta pod nazivom „Tehničke i upravljačke konsultantske usluge za PK Drmno“, pokazuju da pomaka ima i treba očekivati da će i na kraju godine ukupni rezultati biti na nivou očekivanih, izjavio nam je Danko Deatović, koordinator za realizaciju projekta „Tehničkih i upravljačkih usluga za PK „Drmno“. -Najbolji rezultati se postižu u bezbednosti na radu, gde je broj povreda za prvih šest meseci ove godine znatno smanjen u odnosu na 2012. godinu. Što se tiče ključnih indikatora u proizvodnji, možemo biti zadovoljni ostvarenim kapacitetima u prvih šest meseci, a to se ne može reći i za vremensko iskorišćenje opreme. Potrebno je dosta rada i koordinacije među službama, kako bi se vremensko iskorišćenje opreme povećalo, odnosno postigli željeni efekti. Što se tiče ključnih indikatora održavanja, vidi se manji napredak u odnosu na 2012. godinu, Očekujemo da nakon remonata opreme u 2013, još smanjimo neplanirane zastoje održavanja i postignemo zadati cilj.

Direktor PD „TE-KO Kostolac“ Dragan Jovanović naglasio je da se iznad svih planova proizvodnje nalazi bezbednost radnika: -Bezbednost o zdravlje na radu je apsolutni prioritet svih zaposlenih, tokom svakog radnog dana u ovom privrednom društvu. Najvažnija radna obaveza svakog radnika jeste da se kući vrati zdrav. Proizvodni zadaci nikada ne smeju dovoditi u pitanje zdravlje i bezbednost radnika. Saradnja sa „Vattenfall“-om nam je omogućila dragoceno iskustvo, da kroz razmenu iskustva sa kolegama iz Nemačke uočimo slabe tačke u našoj proizvodnju uglja i preduzmemo korake ka unapređenju procesa na PK „Drmno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari