Partizan ne gubi korak u šampionskoj trci. Mada nisu bili efikasni kao u prva dva kola, crno-beli su bez naročitih problema dobili derbi 18. kola s Jagodinom, a gol jedinog strelca Nemanje Kojića bio je samo očekivan epilog većeg poseda lopte, kontrole igre i priličnog broja šansi superligaškog lidera na verovatno najtežem gostovanju do kraja sezone.


– Ovo je vreme Partizanove dominacije. Ako je suditi po prva tri prolećna kola još izraženije nego jesenas. Nismo samo dali sedam golova i imali sigurno još toliko stoprocentnih šansi u poslednje tri utakmice, nego smo na svakoj vodili glavnu reč, bili agresivni i sačuvali mrežu. Sve to mi daje za pravo da verujem da ćemo imati još veću prednost do kraja prvenstva, od sadašnjih osam bodova više od prvog pratioca – (samo)uveren je Kojić, koji je protivnika vraćao na centar i u pobedi nad BSK-om (dva puta).

Novajlija iz Rada mogao je da bude i ubojitiji protiv „ćurana“.

– Tačno je, imao sam još dve odlične prilike da postignem gol. Na žalost, jednom sam šutnuo malo pored stative, a drugi put pogodio okvir gola. Izvinjavam se i za situaciju iz drugog poluvremena. I navijačima i mom kolegi i sjajnom špicu Aleksandru Mitroviću što mu nisam dodao loptu. Nisam sebičan igrač, samo nisam najbolje video njegov i položaj jednog fudbalera Jagodine – objašnjava korpulentni centarfor, čiji su glavni aduti snaga, igra u 16 metara, borbenost i često ulaženje u šansu.

– Ni u Radu nisam nikada često pogađao na pripremama. Valjda se čuvam za takmičarske utakmice (smeh). Šalu na stranu, jako mi znači što sam počeo da radim ono zbog čega sam doveden u Partizan, što sam se ustalio u prvih 11 i što se na terenu sve bolje razumem s ekipom. I, naravno, što Partizan grabi ka još jednoj tituli – crno-bela „devetka“ fino gura u debitantskoj sezoni u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari