U organizaciji Graskog odbora SDPS – Požarevac, prošle subote održana je konferencija za medije na kojoj je Socijaldemokratska partija Srbije predstavila svoju političku platformu za naredni period i predsednike formiranih Opštinskih odbora u Braničevskom okrugu.

Pored članova Gradskog i predsednika opštinskih odbora, u medijskom prestavljanju stranke učestovali su Gordana Predić, potpredsednica SDPS i Aleksandar Janković, član Izvršnog odbora SDPS i član Saveta za poljoprivredu. Konferenicju je otvorila i vodila Ljiljana Dabić, predsednica Gradskog odbora SDPS Požarevac, koja je upoznala javnost sa dosadašnjim radom Gradskog odbora , kao i sa rezultatima istraživanja koji je isti sproveo na lokalu radi evidentiranja problema u istom, kao i predlozima za njihovo rešenje.

Gordana Predić je predstavila javnosti izabrane predsednike opštinskih odbora u Braničevskom regionu i naglasila značaj njihovog angažovanja u radu Socijaldemokratske partije Srbije. Ona se u svom izlaganju osvrnula na do sada postignute rezultate u formiranju stranačke infrastrukture. Predstavila je i političku platformu i predviđenih 15 mera za 4 godine kao osnovnu smernicu u daljem radu SDPS.

Aleksandar Janković se u svom obraćanju medijima osvrnuo na značaj poljoprivrednog resursa koji ovaj region ima u nastojanju da se podstakne ekonomski razvoj ovog regiona kao i ukupno cele zemlje. Istakao je da SDPS ima i ljude i ideje, planove koji su lako ostvarljivi kako bi se poljoprivreda na ovom podneblju pokrenula i postala noseći stub privrednog razvoja zemlje. Na tu temu je izneo i nekoliko komparacija sa susednim zemljama, koje su uspele taj resurs da iskoriste i pored toga što imaju znatno manji poljoprivredni potencijal od nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari