Mnogi veruju da Partizan ne bi primio dva kiks pogotka u prvom meču sa Apoelom, pa posle, s „nožem pod grlom“, jurio prednost Kiprana u beogradskom revanšu, da je u Nikoziji imao Mladena Krstajića.

Najiskusniji prvotimac crno-belih sa strane je gledao propao pokušaj saigrača da plasmanom u plej-of kvalifikacija produže san o Ligi šampiona, ali je posle dve nedelje lečenja zadnje lože spreman da pomogne ekipi u dvomeču sa Žilinom, za Ligu Evrope.

– Ni dan posle kobnog treninga nisam prestajao sa radom, samo što je on bio doziran i prilagođen povredi. Sada sam potpuno spreman i ako bog da, a trener tako odluči, biću na terenu u četvrtak – stavlja se na raspolaganje pred prvi duel sa slovačkim klubom nekadašnji štoper reprezentacije, koji je pre povratka u Humsku, ovog leta, devet godina proveo u nemačkoj Bundesligi.

Ponovo zadužujući crno-belu „dvadeseticu“ bivši as Verdera i Šalkea priznao je da mu je izazov igranja u Ligi šampiona bio jedan od glavnih motiva za odbijanje drugih, finansijski jačih ponuda.

Krah tih ambicija nije mu, ipak, ubio volju za maksimalnim zalaganjem.

– Niko ne voli da igra samo prvenstvo, ma koliko godina imao i koliko jak bio klub za koji nastupa. Razumem navijače i njihovo nezadovoljstvo, ali nama igračima je najteže što nismo ušli u Ligu šampiona. Verujem, ipak, da će ostati uz nas, kao što verujem da smo dobra ekipa i grupa i da možemo u Ligu Evrope, možda čak i prezimiti u njoj. Nikada se nisam predavao, pa neću ni sada. Nemam ništa manje motiva i obaveza od mladih momaka, kojima su evropske utakmice idealna prilika za sticanje znanja i samopouzdanja za dalja iskušenja u karijeri, u takmičenjima jačim od našeg – objašnjava Krstajić, koji bi protiv Žiline šansu mogao dobiti i na levom beku, umesto mlađeg Obradovića, koji još nije dostigao sjajnu formu iz prošle sezone.

Defanzivac crno-belih ne poznaje protivnika, ali zna kako se mora s četvorostrukim šampionom Slovačke od osamostaljivanja te države 2002. godine.

– Čuo sam da imaju dobre igrače, da su ozbiljna ekipa i da su pre nas izbacili splitski Hajduk. To su više nego dovoljno razlozi da ih ozbiljno shvatimo. Videli smo protiv Apoela kako se u Evropi greške skupo plaćaju. Da nas je kiparski šampion barem nadigrao, nego nam je u Nikoziji dao onakve golove… Sada prvi meč igramo kod kuće, što je prednost koju valja iskoristiti za što bolji rezultat pred revanš. Mada, ova utakmica traje 180 minuta – ne slaže se najstariji prvotimac crno-belih da je Partizan taktički pročitan u oba meča sa Apoelom, ubeđen da će klub iz Humske dići glavu posle te eliminacije.

Adauto opet u Humskoj

U ekipi Žiline, koja u sredu dolazi u Beograd, biće i navijačima našeg kluba dobro poznati Brazilac Adauto. Ovaj fudbaler igrao je za češku Slaviju, kada je ova 2002. godine izbacila Partizan iz Kupa UEFA. Ekipa trenera Tumbakovića slavila je u Beogradu (3:1), a u Pragu poražena s 5:1, a četvrti gol postigao je upravo sadašnji as Žiline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari