U delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja, samostalni poslanik Enis Imamović zatražio je da se Vlada Srbije odredi prema nedavnom incidentu u Novom Pazaru kada su četvorica vojnika napali taksistu, kao i o grafitima haškom optuženiku Ratku Mladić na džamiji u Nišu. On je nadležne pozvao da obave posao transparentno.

– Četiri vojnika Vojske Srbije u Novom Pazaru su 10. jula u alkoholisanom stanju pozvala taksi prevoz iz kasarne i od trenutka kada su ušli u taksi vozilo, počeli su da podvikuju taksisti. Zatim su krenuli sa uvredama, pa čak i sa pretnjama smrću. Jedna od tih pretnji bila je – znaš li ti koga voziš, mi smo sajevci, pripadnici specijalne antiterorističke jedinice. Radimo na prelazu sa Kosovom i mi ubijamo Muslimane i Šiptare. Nakon toga su fizički nasrnuli na njega. Taksista je uspeo da pobegne iz vozila i uplašen za svoj život pozvao policiju, objasnio je Imamović, dodajući da je informisan da je Vojska već pokrenula postupak protiv pripadnika VS, ali da je važno da postupak bude transparentan i da krivci budu sankcionisani, jer je taj incident uznemirio građane Novog Pazara.

Imamović je rekao i da se nakon tog incidenta dogodio još jedan, koji takođe nije zadobio pažnju u javnosti. On je naveo da je na džamiji u Nišu koja je paljena 2004. godine ispisan grafit Ratku Mladiću. Iako je, kako je naveo, ta džamija pod policijskim nadzorom od paljenja na njoj je nedavno polupan i prozor.

Šef poslaničke grupe SPO-DHSS Aleksandar Jugović, pitao je povodom godišnjice „streljanja“ Dragoljuba Draže Mihajlovića 1946. premijera Srbije da li će vlada predložiti parlamentu rezoluciju o osudi zločina totalitarnih komunističkih režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari