Delegacija Skupštine Crne Gore, na čelu sa potpredsjednikom Suljom Mustafićem, nedavno je posjetila rožajsku opštinu, a glavna tema bilo je funkcionisanje lokalne vlasti. Predsjednik rožajske opštine Ejup Nurković je zatražio podršku u realizaciji održivih projekata. „Budući da je u toku izrada kapitalnog budžeta za narednu godinu, očekujem podršku Skupštine Crne Gore za održive projekte.

Takođe, očekujem da naslijeđene finansijske probleme rješavamo određenom dinamikom. Kada je u pitanju višak zaposlenih, taj problem ćemo rješavati kroz novu organizaciju lokalne uprave, koja se radi po standardima EU“, rekao je Nurković, dodajući da će lokalna uprava raditi na smanjenju broja radnika prema potrebama administracije. Mustafić je poručio da će ova lokalna uprava imati punu podršku parlamenta Crne Gore.

– Potrebno je da lokalna uprava bude servis građana. Treba da pokaže efikasnost, racionalnost i zakonitost u radu, te da bude otvorena za probleme građana. Podržaćemo sve projekte iz oblasti infrastrukture i kadrovskih problema, ne samo u Rožajama, već i drugim opštinama koje imaju problem sa lošom putnom infrastrukturom i školskim objektima, te objektima od šireg društvenog značaja. Posebno ćemo se založiti za održive projekte, najavio je Mustafić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari