Na dvodnevnom zasjedanju odbornici Skupštine opštine Pljevlja usvojili su svih devetnaest tačaka dnevnog reda osme sjednice lokalnog parlamenta, izmjenili Poslovnik o radu, usvojili više urbanističkih planova i imenovali opštinske funkcionere.


U prvom dijelu rada Skupština je nakon diskusije usvojila Detaljne urbanističke planove: Bare jedan, Golubinja, Veliki logor, Mali logor, Dolovi tri. Odbornici raspravljali i o novom Poslovniku Skupštine opštine Pljevlja. Primjedbe su iznijeli odbornici opozicije Božidar Bajić, Zdravko Bajić, Milan Lekić. Odbornici opozicije nisu bili zadovoljni što nisu prihvaćeni njihovi amandmani. Milan Lekić je ukazao da nije dobro što se vrijeme diskusije odbornika skraćuje sa 15 minuta na 10 minuta. Odbornik Božidar Bajić je novi Poslovnik ocijenio kao rigidan dokument koji ograničava mogućnosti za rad opozicije. Odbornici DPS-a su istakli da će novi Poslovnik omogućiti efikasniji rad Skupštine, ocjenjujući da je predloženi dokument kvalitetan i odbacili su tvrdnje opozicionih odbornika da će novim Poslovnikom biti diskriminisani . Nakon rasprave glasalo se o osam amandmana SNP-a i Pokreta za Pljevlja koji su odbijeni. Odbornik Zdravko Bajić je obavijestio Skupštinu da odbornici opozicije neće učestvovati u glasanju o Poslovniku. Poslovnik je usvojen glasovima odbornika skupštinske većine.

Odbornici su u nastavku osme sjednice Skupštine opštine dali saglasnost na imenovanje Saše Ječmenice za glavnog administratora opštine Pljevlja. U obrazloženju predloga predsjednik opštine Mirko Đačić istakao je da se radi o čovjeku visokog opšteg obrazovanja koji je spreman da se drži pravnih činjenica i korektno obavlja svoj posao. Odbornik Demokratskog fronta Nikola Rovčanin istakao je da je Saša Ječmenica nezakonito izabran na funkciju glavnog administratora i ukazao na niz nepravilnosti u donošenju pojedinih odluka. Za člana Odbora direktora Agencije za stambeno-poslovni fond DOO Pljevlja, umjesto Nermine Bašić imenovan je Emir Pilav dok je za člana Odbora za razvoj sela i poljoprivrede umjesto Danka Šarančića imenovana Olga Danilović.

Data je saglasnost o razrješenju dužnosti direktorice Narodne biblioteke „Stvan Samardžić“ Stanojke Ljiljanić i razrješenju dužnosti direktora Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ Željka Čabarkape. Izabrano je više direktora lokalnih javnih preduzeca: Čedo Gospić (DOO „Vodovod“), Nataša Marković (DOO „Komunalne usluge“), Branislav Veljkoviću (DOO „Grijanje“), Besalet Bošković (DOO „Lokalni putevi“) i Branko Banović (JU „Zavičajni muzej“).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari