U utorak je u Bijelom Polju sahranjen Emin Dobardžić, nekadašnji predsjednik Opštine Bijelo Polje i istaknuti politički i privredni radnik.


Emin Dobardžić je rođen u Bijelom Polju 1930. godine, gdje je završio osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu završio je u Titogradu, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. Osnivač je i prvi direktor Vunarskog kombinata u Bijelom Polju, dugogodišnji poslanik u skupštinama Crne Gore i SFRJ, član Centralnog komiteta Jugoslavije, predsjednik Opštine Bijelo Polje, visoki funkcioner Republike Crne Gore. Sa funkcije predsjednika Privredne komore SFRJ otišao je u penziju 1990. godine.

Sjećanje jedne od prvih radnica Vunarskog kombinata na Emina Dobardžića, prenio je Asim Dizdarević.

– Ta radnica je bila akter jedne prvomajske priče, koja je predsjedniku Titu predala cvijeće na platformi „plavog voza“ na stanici u Bijelom Polju. Kao nosilac Ordena socijalistickog rada, ona budi uspomene na njenu fabriku „Vunarski kombinat“ u Bijelom Polju: „Lijepa su vremena bila kada sam 1962. godine počela da radim. Bilo društvo, bili ljudi, direktor nam bio Emin Dobardžić, u život nas je on uputio, mi smo to poštovali, radili, išli na kurs za radnička prava i najsrećniji smo bili kada bi nam ovako rekao: Znate što, mi ne možemo da budemo samo Tito, moramo svojim radom da dokažemo da smo vrijedni. Više nikada omladina neće živjeti kao što smo mi živjeli“, ispričala je ova radnica. Veliki ljudi poput Emina ne umiru. Oni jednostavno presele u trajno sjećanje, kaže Dizdarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari