Na ovogodišnjem džez festivalu u Bijelom Polju 1. i 2. jula nastupiće čuveni britanski bend „Incognito“, najavili su organizatori. Pored ovog, svjetski poznatog, benda, koji će nastupiti druge večeri, učešće na Festivalu najavili su i „Aksham vile“, MP trio, Tamara Obrovac band, Rambo Amadeus band, Tribute to Nat King Cole-Branko Pejaković, Dragan Đorđević, Baltazar, Jazz for kids i crnogorski sastav White Field Jazz Banda.


Irena Šćepanovic PR menadžer Festivala kaže da će ovogodišnji Festival, peti po redu, biti održan pod sloganom “Živimo džez“, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i NVO White field jazz.

– Sada već tradicionalna manifestacija na kulturnoj mapi Crne Gore i regiona, svakako je prepoznatljiva po muzičkom kvalitetu, što dokazuju renomirana domaća i inostrana džez imena svih ovih godina. Uvjerena sam da će Bijelo Polje 1. i 2. jula biti mjesto dobre energije, kvalitetnih kulturnih razmjena, druženja i važnih susreta, kaže Šćepanović.

Posebnu pažnju i važnost, organizatori su ove godine dali popularizaciji i afirmaciji eminentnih crnogorskih džez muzičara, koji će nastupiti neposredno prije „Incognita“ pod nazivom White field jazz band-Jazz for kids-dzež za djecu. Na taj način se pridružuju kampanji UNICEF pod nazivom “Govorimo o mogućnostima, inkluzija uključivanje djece sa posebnim potrebama“.

– White field jazz festival se pridružuje kampanji “Govorimo o mogućnostima“, koju sprovode Vlada Crne Gore i UNICEF u saradnji sa udruženjima roditelja djece sa smetnjama u razvoju. Vjerujemo da djeca sa smetnjama u razvoju treba da učestvuju i uživaju u umjetnosti, sportu, igri, filmovima i drugim zabavnim aktivnostima zajedno sa ostalom djecom, kaže direktor Festivala Mirko Rakočević i navodi da će ove godine biti novina na Festivalu to što će uvrstili i dodjelu nagrada za izuzetan doprinos, afirmaciju i njegovanje džez muzike i kulture u Crnoj Gori i okruženju.

„Incognito“

Incognito, britanski acid džez bend, jedan je od vodećih modernih džez bendova. Postoji već 30 godina i u sastavu ima 13 članova.

Nastali su krajem sedamdesetih godina i ostali vjerni fuziji fanka i džeza. Njihovo posljednje CD izdanje pod nazivom „Transatlantic RPM“ ušlo je među prvih pet na listi TOP džez albuma, što dokazuje o izuzetnoj popularnosti i trajanju ovih muzičara. Na White field jazz festivalu u Bijelom Polju nastupiće u sastavu od 14 članova, od kojih će 11 biti na sceni. To će biti prvo predstavljanje ovog benda u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari