Impresioniran sam onim što sam čuo da je urađeno u ovoj sredini prethodnih nekoliko godina, kao i nivoom plasiranih stranih investicija. Mislim da je Inđija dobar model za budućnost kako treba stvarati uslove za prihvatanje stranih investicija iz EU, rekao je prilikom jučerašnje posete Inđiji ambasador Velike Britanije Majkl Devenport.


Prema rečima njegovog domaćina predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića razgovaralo se o mogućnostima ekonomske saradnje i dogovorena je i naredna poseta kada će ambasador biti u prilici da obiđe industrijske zone i neke objekte, što bi moglo da bude dobar signal za dolazak investitora iz ove zemlje.

Odgovarajući na novinarska pitanja oko kandidature Srbije, ambasador Velike Britanije je odgovorio da veruje da je Srbija dosta uradila po tom pitanju. – Videćemo sredinom oktobra kakvo će biti mišljenje Evropske komisije što se tiče napretka Srbije po pitanju kandidature. Dosta toga je urađeno po pitanju saradnje sa Haškim tribunalom, reformom sudstva i medija na polju regionalne saradnje – rekao je ambasador Devenport i dodao da je ključna stvar za kandidaturu saradnja sa Hrvatskom i dijalog sa Kosovom. – Britanija kao i druge članice EU očekuje napredak u dijalogu u vezi s teškim pitanjem severa Kosova – rekao je Majkl Devenport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari