Prema najavama iz Direkcije za izgradnju Opštine Inđija za nekoliko dana bi trebalo da počne izgradnja drugog dela obilaznice oko Inđije.

Naime, radi se o severoistočnom kraku, koji će povezati put R-109, a samim tim i autoput E-75 sa lokacijama na kojima će se graditi IT park i fabrika „Grundfos“. Zamenik direktora Direkcije za izgradnju Opštine Milivoj Simić, navodi da se radi o deonici puta dužine oko pet kilometara za čiju izgradnju su obezbeđena sredstva iz NIP-a i budžeta Opštine Inđija.

– Još pretprošle godine smo uradili dve kraće deonice obilaznice u dužini od po kilometar, a u ovoj godini ćemo zahvaljujući projektu sa kojim smo prošle godine konkurisali za sredstva iz NIP-a početi da gradimo severoistočni krak. Investicija je vredna 107 miliona dinara, od kojih je 80 obezbeđeno iz NIP-a, dok je 27 miliona odvojeno iz budžeta Opštine Inđija. Poslednji deo obilaznice trebalo bi da bude izgrađen tokom sledeće godine i prolaziće kroz industrijsku zonu pored fabrike „Henkel“, a završavaće se na izlazu iz Inđije prema Staroj Pazovi kod stovarišta apatinske pivare. Ove godine smo konkurisali za sredstva iz NIP-a za taj deo obilaznice – rekao je Simić.

Predsednik Opštine Goran Ješić ocenio je da je izgradnja ovakve saobraćajnice neophodna, jer kroz centar Inđije dnevno prođe i do 30.000 vozila, pri čemu je značajno prisustvo teških teretnih vozila u saobraćajnom toku, što pogoršava uslove odvijanja saobraćaja.

– Trudimo se da što pre završimo izgradnju obilaznice, jer gužve u gradu postaju nepodnošljive. Obilaznica je jedino, ali i veoma skupo rešenje, koje ne može da se završi preko noći. Nakon njene izgradnje frekventnost saobraćaja u naseljenom mestu biće znatno manja, kao i zagađenje od izduvnih gasova, a naša deca bezbednija – rekao je Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari