Inđija se uveliko priprema za predstojeću Univerzijadu, kao jedan od domaćina dela sportskih takmičenja koja će biti održana od 30. juna do 12. jula. Mada planirana nova sportska hala neće biti završena zbog nedostajućih dva miliona evra koje država nije obezbedila, a opština Inđija ne može sama da isfinansira ovako kapitalan objekat u ovom vremenu, stari stadion se udešava, a planiran je niz pratećih manifestacija.


O tome je bilo reči i na protekloj sednici organizacionog odbora Univerzijade Inđija i, kako je ocenjeno, pripreme teku po planu. Osim toga, razgovaralo se i o takozvanom „Zagrevanju za Univerzijadu“, koje je u stvari niz manifestacija organizovanih kao prateći događaji najmasovnijem sportskom takmičenju.

Utvrđeni su i tačni datumi svih manifestacija, a prva će se desiti već u subotu 6. juna kada će biti održan drugi dečiji karneval pod maskama, što je odlična prilika da se deca dobro zagreju pred gradsku slavu Duhove. Potom će, od 12. do 19. juna na terenima kod Kulturnog centra i na gradskom stadionu, biti održan finalni deo fudbalskog turnira „Zagrevanje za Univerzijadu 2009“ u kojem učestvuju sve osnovne škole sa teritorije opštine Inđija. U prvom delu takmičenja, koji je igran po školama, učestvovalo je preko 2.000 mališana, dok će se na finalnom turniru, njih oko 400, boriti za pehare i vredne nagrade, koje je obezbedila Opština Inđija kao organizator ove manifestacije.

Muzička omladina Inđije će 13. juna, kao u stara dobra vremena, organizovati takozvanu inđijsku gitarijadu. Okupljanje je zakazano za 17 časova na prostoru pored sportske hale uz učešće mnogobrojnih bendova. Nakon toga, sledi već tradicionalni Moto fest, koji će biti održan od 19. do 21. juna. Pored čuvenih bajkerskih igara i defilea motorista, posetioci ovog skupa imaće priliku da uživaju u muzici benda Night shift i Generacija 5.

Samo dan nakon skupa ljubitelja dvotočkaša, na terenu pored Kulturnog centra počeće takozvani ROCK ‘N’ ROLL turnir u malom fudbalu, koji će trajati sve do 27. juna. Na istom mestu od 26. do 28. juna odigraće se i Street basket turnir, koji organizuju KK Železničar i PSD Železničar. U sklopu zagrevanja održaće se i letnji festival Scena Fest koji počinje 29. juna, a otvoriće ga Zvonko Bogdan koncertom koji je zakazan za 21 čas u Ulici vojvode Stepe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari