Info Park osudio zabranu Evroprajd šetnje 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Organizacija za podršku izbeglicama, tražiocima azila i drugim migrantima u Srbiji Info Park danas je osudila zabranu Evroprajd šetnje i izrazila snažnu podršku organizatorima, kao i celoj srpskoj LGBTQ+ populaciji.

Tim aktom pogaženo je osnovno ljudsko pravo na mirno okupljanje, a Srbija je ponovo ustuknula pred najopasnijim delom društva – radikalnim ekstremistima i fundamentalističkim fanaticima, navodi se u saopštenju.

Kao organizacija koja je nebrojeno puta ukazivala na nedopustivu toleranciju državnih organa prema ekstremistima, Info Park poziva Vladu Srbije i predsednika Republike da u poslednjem trenutku promene odluku Ministarstva unutrašnjih poslova i obezbede mirno održavanje šetnje na ulicama Beograda uz garantovanu ličnu bezbednost svih okupljenih, navodi se u saopštenju.

Ističe se da Info Park ostaje otvoren ne samo za LGBTQ+ osobe u izbegličkoj populaciji, već će pružiti siguran prostor svakoj osobi ove najšire društvene grupe kojoj je lična bezbednost ugrožena na ulicama Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari