InfoVranjske: Tužba protiv preminulog urednika, pozorište traži nazad otpremninu 1Foto: Portal Info Vranjske

Portal InfoVranjske saopštio je da je pozorište „Bora Stanković“ Vranje tužilo preminulog urednika portala InfoVranjske i glumca tog teatra Sašu Stojkovića dva meseca nakon njegove smrti i zahteva povraćaj otpremnine koju je Stojković dobio prilikom otkaza u teatru 2018. godine.

 

Stojković je preminuo pre više od dva meseca, a u tužbi koja je iz Gradskog pravobranilaštva stigla njegovoj porodici, potražuje se da otpremninu sada vrati, piše portal Južne vesti.

Tužba je naslovljena na samog Sašu Stojkovića, ali kao naslednik njegove imovine na ročište na sudu se poziva njegova supruga Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja od strane Pozorišta nisu postojala, jer je na sudu rešeno kada je Saša Stojković vraćen na posao da ne postoje dugovanja sa nijedne strane, navode iz Info Vranjskih.

Nakon što je Apelacioni sud pre dve godine poništio rešenje o otkazu, Stojković je vraćen na posao, a činjenicu da je tužba stigla tek nakon njegove smrti, iako je Pravobranilaštvo moglo da je pošalje tokom više od godinu dana pre, jer je radio u Pozorištu, govori u prilog tome, navode iz Info Vranjskih, da je reč o pokušaju pritiska na njihov medij, koji je i nakon smrti urednika nastavio da živi.

Stav portala je da ovo nije slučajnost i da nije moguće da je Stojković tek sada došao na red za tužbu, već da je ovo jasna poruka i neka vrsta opomene pred izbore koji će se održati 3. aprila.

„Kada ste već tužili pokojnog Stojkovića, predlažemo da pravosudnu revnost pokažete i na slučaj, kada je isti taj sada pokojni Stojković tužio Srpsku naprednu stranku, kada su lokalni predstavnici ove političke opcije na najgori mogući način govorili o uredniku medija u Vranju iznoseći javno gnusne uvrede“, saopštili su iz Info Vranjskih.

Tek nakon toga, dodaju, moći će da se pokrene pitanje javnog izvinjenja koje SNS duguje Stojkoviću, a koje je naložila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Na kraju, verujemo u pravosudni sistem ove države, pa i u apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta – zaključuju iz portala.

Povodom navoda Info Vranjskih Južne vesti kontaktirale su i direktora Pozorišta Nenada Jovića koji je novinarki tražio da pitanja pošalje mejlom, te se odgovor očekuje, kao i Gradsko pravobranilaštvo.

Saša Stojković Babačko, glumac i novinar preminuo je 27. novembra u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u 58. godini života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari