Inicijativa maldih: Osuda izjava Vulina i Selakovića 1

Inicijativa mladih za ljudska prava najoštrije osuđuje izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina i generalnog sekretara Predsednika Srbije, Nikole Selakovića, koji su prisustvovali okupljanju bivših starešina Treće Armije Vojske Jugoslavije pod nazivom „Da se ne zaboravi“ u niškom Domu vojske.

Među glavnim gostima skupa bila su dvojica osuđenih ratnih zločinaca: Nikola Šainović i Vladimir Lazarević, koji je na skupu govorio kao poslednji komadant Treće Armije VJ, piše u saopštenju.

Hitno zahtevamo od predsednice vlade i predsednika Republike da se ograde od izjava svojih članova kabineta Vulina i Selakovića, kao i da se jednom za svagda odreknu osuđenih ratnih zločinaca, navodi se u saopštenju.

U protivnom, njihovo ćutanje će biti potvrda da je politika negiranja ratnih zločina i glorifikacije ratnih zločinaca, zvanična politika države Srbije, smatra Inicijativa.

Kakva god bila reakcija izvršne vlasti, Inicijativa poziva sve institucije Srbije, političke aktere, organizacije civilnog društva i medije da nam se pridruže u odbrani dostojanstva srpskog društva, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari