– Skupština Loznice uskoro će pokrenuti inicijativu da Vlada Srbije obrazuje novi, podrinjski okrug, sa sedištem u Loznici, najavio je juče gradonačelnik Vidoje Petrović.

Petrović je izjavio da će već na sednici zakazanoj za 30. decembar Skupština grada doneti odluku o pokretanju inicijative za formiranje podrinjskog okruga, u čijem bi sastavu bile i opštine Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik.

– Pre samo pet godina, na osnovu niza pokazatelja, Loznica je u Srbiji bila na začelju, među 10 devastiranih opština, dok je danas u grupi srednje razvijenih gradova, a naš cilj je da još više ubrzamo tempo njenog razvoja – naglasio je Petrović.

Prema njegovoj oceni, mnoga obeležja sada ukazuju na svestrani napredak Loznice, koja je, na primer, među prvima u Srbiji, uz Kragujevac i Inđiju, stekla sertifikat koji potvrđuje da je grad sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem za investicije.

– Rezultatima stičemo značajnu poziciju u ovom delu zapadne Srbije, što nije samo fraza, jer naše opredeljenje prate ostvareni dometi u mnogim oblastima i čitav niz novih projekata što će u celini obezbediti preduslove za lidersku ulogu Loznice koju ona zaslužuje – ocenio je Petrović.

Sadašnji Mačvanski upravni okrug, čije je sedište u Šapcu, čine gradovi Loznica i Šabac i opštine Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik, Bogatić, Vladimirci i Koceljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari