Inicijativa Za zeleno Novo naselje danas predaje peticiju za očuvanje zelenih površina u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Inicijativa građana „Za zeleno Novo naselje“ saopštila je da će danas predati Peticiju za očuvanje zelenih površina u novosadskim naseljima Novo naselje, Detelinara i Satelit, koju je potpisalo 12.736 osoba.

Peticijom, koju će predati Komisiji za predstavke i predloge građana Skupštine Novog Sada i kancelariji gradonačelnika Miloša Vučevića, zatražiće od nadležnih urbanista i donosioca odluka da planiraju odgovorno, u javnom interesu i u skladu sa potrebama savremenog čoveka.

„Ovom peticijom tražimo da se ne grade naplative garaže u završenim urbanističkim celinama, te da se ponude alternative kroz reviziju planova. Smatramo da parkinzi i garaže treba da budu građeni na građevinskom zemljištu u okviru parcela investitora, a ne na javnom prostoru koji je planiran za ozelenjavanje“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da smatraju da u procesu odlučivanja mora da bude konsultovano lokalno stanovništvo.

„Tražimo da javni interes ima prioritet u odnosu na interes pojedinaca, privatnih investitora, kao i da se uvaži mišljenje građana u procesu donošenja odluka koje direktno utiču na njihov kvalitet života“, kazali su iz Inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari