Inicijativa: Zaštititi Natašu Kandić 1Foto: Medija centar

Inicijativa mladih za ljudska prava zatražila je danas od nadležnih državnih organa da procesuiraju sve one koji prete Nataši Kandić, koja je nominovana za Nobelovu nagradu za mir.

Zatražili su od premijerke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se oglase povodom tih pretnji.

Očekujemo od pravosudnih organa Srbije da pored govora mržnje u novinskim člancima, istraže i kako je moguće da organizacija „Zavetnici“ bude pešadija kampanje govora mržnje i lepi plakate na ulaz u Kuću ljudskih prava i demokratije u Beogradu, označavajući Natašu Kandić kao izdajnicu, navodi se u saopštenju.

Poražavajuća je činjenica, upozorava Inicijativa, da policija nije ni izašla na uviđaj, iako su je organizacije iz Kuće ljudskih prava i demokratije pozvali.

Osuda pretnji i podrška Nataši Kandić od premijerke i predsednika Republike su jedini mogući i odgovorni državnički potezi, ukoliko je politika ove države, kako je to nebrojano puta rečeno, politika mira i stabilnosti u regionu.

Politika negiranja zločina morala bi da bude prekinuta makar osudom pretnji prema osobi koja je toliko doprinela rasvetljavanju ratnih zločina, baveći se isključivo žrtvama onda kada se o tome najstrože ćutalo, navela je Inicijativa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari