Inicijativa žena Srbije: Glasnije nego ikada, bukom za sve radnike

Inicijativa žena Srbije - Karantinski umesto prvomajskog uranka

Ostavite komentar


  1. Ovo je dobro i potrebno. Po meni, medjutim, kritika ne moze da se odnosi na Nezavisni sindikat; on je vidljiv, glasan i borben, zajedno sa svojim predsednikom (mislim da se zove prof. Zoran Stojiljkovic).

  2. Poštovane inicijatorke, izgleda da Vam niko do sada nije javio da je socijalizam otišao u istoriju.

    1. Kamarad Pepe, ako Vam nije poznato koncept zaštite radničkih prava, posledica je velikog protesta održanog krajem 19. veka u Čikagu, prvog maja, te je taj dan određen kao međunarodni praznik rada. Dakle USA, dakle kapitalizam, dakle pre nego što nešto prokomentarišete malo se informišite. Ako Vam nije poznato sindikati su najjači upravo u zemljama koje su kolevke kapitalizma. A usput, ovde se ne radi samo o radničkim, nego o svim drugim ljudskim pravima, garantovanim i u socijalizmu i u kapitalizmu. Kamarad Pepe, sedite jedan.

    2. Mala pomoć prijatelja, kada se obraćate u množini, vam se piše malim slovom.

    3. žene se bore za osnovna radnička prava koja su pogažena a ovde u Srbijici to su i osnovna ljudska prava jer smo blizu komunokapitalističkorobovlasničkog modela državnog ureďenja, u kome je do radnika, slobodnih građana i pravne države vlasnoj bagri stalo kao do lanjskog snega.

  3. Pozdravom sa gradilišta danas prvog maja pitamo, u kojoj smo mi kategoriji?

    1. Ako ste u Stradiji, verovatno 1. 3. i 4. kategorija iz teksta. Neretko i druga. Držite se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.