Opština Pirot je Dečjem odeljenju pirotske bolnice poklonila inkubator, čija je vrednost pola miliona dinara. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je tom prilikom rekao da su i do sada bolnicu pomagali oko nabavke neophodnih aparata i opreme za ovo odeljenje.


– U ovoj godini smo za prvorođenu decu, nezaposlene majke i vantelesnu oplodnju i druge akcije do sada izdvojili iz opštinskog budžeta preko 6,5 miliona dinara. Spremni smo da Bolnicu pomažemo i dalje oko nabavke opreme. Pomoći ćemo i oko nabavke stola za terapiju, koji je takođe potreban. Porodilište naše bolnice je jedno od najboljih u Srbiji – kaže Vasić, dodajući da je pirotska opština među prvima usvojila Lokalni plan akcije za decu.

Direktor Zdravstvenog centra dr Radovan Ilić je zahvalivši se na poklonu rekao da je ovo samo jedna od akcija i da preko ove pomoći opština Pirot još jednom pokazuje svoju društvenu odgovornost.

– Bili bismo mnogo srećniji da i preduzeća pokažu svoju društvenu odgovornost. Ovakve i slične akcije, sponzorstva i donacije su uvek dobrodošle. Pre nekoliko godina preko akcije „Teletona“ i Kancelarije predsednika Srbije bila je akcija opremanja našeg porodilišta. Imamo dobru saradnju sa opštinom Pirot i biće nam drago da uspešnu saradnju sa lokalnom samoupravom nastavimo i dalje – rekao je direktor Zdravstvenog centra dr Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari