Inobačka o radovima u Bloku 37: Povućićemo predlog za nadnoknadu štete kada dobijemo pisanim putem od Grada Beograda potvrdu o sanaciji 1Foto: Aleksandar Roknić

Građevinska kompanija lnobačka najavila je da će povući predlog za nadnoknadu štete zbog opstrukcije radova u Bloku 37 onog trenutka kada pisanim putem dobije konkretan predlog Grada Beograda o sanaciji štete i novim lokacijskim predlozima, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako se navodi, Inobačka i investitor Durst Development su oštećeni u višemilionskom iznosu, jer je grupa građana nedeljama svojim telima blokirala ulaz i izlaz mašinama na parceli u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu i time onemogućila njihov rad.

„Budući da nisu ispunjeni, po ugovoru sa investitorom dogovoreni radovi, investitor ima puno pravo da tereti našu kompaniju za neizvršavanje ugovernih obaveza“, poručuju iz Inobačke.

„lako smo zajedno sa investitorom, u više navrata javno ukazivali i na vreme upozoravali da su u ovom specifičnom slučaju, ove dve kompanije kolateral, te da su u pozadini političke igre pojedinaca, za to nisu imali sluha ni stanari, ni Grad Beograd“, napominju iz kompanije.

Inobačka ukazuje da nikakav dogovor do danas nije postignut između Grada i investitora, jer Grad nije odgovorio na dopis investitora u pronalaženju dogovora.

Za sve naše buduće aktivnosti postoje institucije Republike Srbije, koje će utvrditi ko je odgovoran za nastalu štetu i propao projekat, „za koji smo imali apsolutno sve, zakonom propisane i u skladu sa istim ishodovane dozvole i prateću dokumentaciju“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari