Odeljenje Ministarstva prosvete u Kragujevcu naložilo je gradskoj prosvetnoj inspekcji da izvrši kontrolu u svim srednjim školama oko naplate dobrovoljnog priloga od učenika. Načelnica odeljenja Ministarsta prosvete u Kragujevcu Jelica Selaković kazala je da je povod za kontrolu više anonimnih prijava roditelja da su škole uslovljavale upis đaka u novu školsku godinu plaćanjem đačkog dinara koji nije obavezan.

Odeljenje Ministarstva prosvete u Kragujevcu naložilo je gradskoj prosvetnoj inspekcji da izvrši kontrolu u svim srednjim školama oko naplate dobrovoljnog priloga od učenika. Načelnica odeljenja Ministarsta prosvete u Kragujevcu Jelica Selaković kazala je da je povod za kontrolu više anonimnih prijava roditelja da su škole uslovljavale upis đaka u novu školsku godinu plaćanjem đačkog dinara koji nije obavezan. Selakovićeva je navela da kragujevačke srednje škole naplaćuju od 1.500 do 3.000 dinara za đački dinar.
U Odeljenju Ministarstva prosvete u Kragujevcu očekuju da će inspekcija utvrditi da li je bilo nepravilnosti i propisati odgovarajuće kazne. Kako je istakla, od škola se može zatražiti da vrate novac roditeljima ili da naplaćivanje đačkog dinara usaglase sa školskim odlukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari