PODRSKA DELA OPOZICIJE POLICAJCIMA KOJI SU OTKRILI "JOVANJICU"foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Ročište u postupku protiv inspektora Četvrtog odeljenja beogradske policije, optuženim za zloupotrebu službenog položaja, među kojima je i Milan Isakov koji je učestvovao u otkrivanju Jovanjice, odloženo je zbog bolesti prvookrivljenog Miloša Kneževića, preneo je danas BIRN.

Miloš Knežević dobio je temperaturu dan pre ročišta, rekla je sudu njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović i dodala da će dostaviti dokaze o bolesti Kneževića.

Sudija Milan Grkinić odlučio je da ročište, na koje su došlili okrivljeni Milan Isakov i Miloš Vešović, odloži, ali je prethodno tražio od medija da sa suđenja izveštavaju precizno i da izjave sa ročišta prenose onako kako su zaista izrečene, umesto da ih interpretiraju, dodajući da se njegova kritika medijskog izveštavanja ne odnosi na novinare prisutne u sudnici.

Advokat Marko Drašković, branilac Isakova i Kneževića, zatražio je da se ročišta tonski snimaju, rekavši da će uskoro početi iznošenje dokaza, ali je sudija Grkinić rekao da od toga „za sada nema ništa“.

Milan Isakov, Miloš Vešović i Miloš Kneževi optuženi su da su 28. septembra 2022. godine zlostavljali oštećene B. H. i M. M. nakon što su se sastali kako bi Isakovu vratili tri nargile koje im je iznajmio. Inspektori su navodno vezali oštećene lisicama i tukli ih.

Na prethodnom ročištu inspektori su negirali krivicu, a advokati su osporavali dokaze i tražili svedočenje oštećenih, bivših šefova okrivljenih – Slobodana Milenkovića, načelnika Četvrtog odeljenja koji je predvodio akciju na Jovanjici, Dušana Mitića, kao i tužiteljke Jelene Stevančević, koja je vodila predmet pre nego što joj je oduzet.

Isakov i Milenković su učestvovali u hapšenju Predraga Koluvije, suvlasnika kompanije Jovanjica, zbog čega Isakov tvrdi da je postupak protiv njega i dvojice kolega pokrenut kao osveta. Posle akcije na Jovanjici, inspektori su prijavili brojne pretnje i pritiske, a Milenkovića i Mitića obezbeđuje Specijalna antiteroristička jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari