Inspirativne priče koje menjaju svet 1

Koja su top pet naučnih otkrića današnjice, kako plivati u državnom sistemu, kako podrška bliskih osoba može da vas “upropasti”, samo su neke od tema ovogodišnjeg TEDxZemun.

Među govornicima su Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja, Dragan Tomić, direktor Microsoft Razvojnog centra , Nikola Božić, glavni urednik srpskog izdanja magazina „Popular Science“ i oni će u nedelju u Madlenianumu sa posetiocima podeliti inspirativne životne priče.

Kako je od navijača fudbalskog kluba RAD postao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima preko 200 talentovanih programera, ispričaće direktor Razvojnog centra kao i zašto je Srbija zemlja koja ima budućnost, a najboji adut koji IT idustrija. Rodoljub Šabić, poverenik za informacije, objasniće na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati svoj integritet i vrednosti.

Broj mesta je ograničen, ali će svi besplatno moći da prate prenos konferencije uz prijavu na linku.

TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari