Novopazarska Komunalna inspekcija poslala je rešenje firmi „Futura plus“ da mora da izmesti kiosk iz glavne ulice, u kojoj se radi nastavak pešačke zone. Razlog su nove podzemne instalacije koje moraju da prođu baš ispod montažno-demontažnog objekta koji je na tom mestu više od tri decenije.

To je peto prodajno mesto ove firme, u užem centru Novog Pazara, koje se, zbog infrastrukturnih radova ili zato što smeta nekom od vlasnika velikih objekata, zatvara, a radnici ostaju bez posla.

– Zbog pomeranja naših kioska do sada je bez posla ostalo desetak radnika. Oni tri meseca, po slovu zakona, primaju platu unazad i posle toga ostaju i bez tih primanja – objašnjava Velibor Komatina, organizator prodaje u ovom gradu i napominje da kad god dobiju rešenje o pomeranju prodajnog mesta, dobiju i obećanje da će dobiti i novo odgovarajuće mesto. Za sada je sve samo na obećanjima. Preduzeće „Futura plus“ u više navrata obraćalo se ovdašnjim lokalnim vlastima tražeći lokacije za svoje kioske uz obećanje da će u svakom zaposliti najmanje dva radnika.

„Futura plus“ je do pre nekoliko godina u ovom gradu imala 12 kioska za prodaju štampe i svi su bili u užem centru grada. Na mestima odakle su sklonjeni sada su neki drugi objekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari