Institut za transfuziju apelovao na donore krvi, najviše nedostaju A i nulta krvna grupa 1Foto: Shutterstock /goffkein.pro

Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je danas na građane da daju krv, posebno one koji imaju A i nultu krvnu grupu.

Građani mogu donirati krv u prostorijama Instituta u Beogradu, na adresi Svetog Save 39, radnim danima od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 sati.

Narednih dana zainteresovani mogu dati krv i na drugim lokacijama a sutra od 9 do 14 časova u Domu kulture u Barajevu i u prostorijama Crvenog krsta u Grockoj.

U Obrenovcu će u četvrtak od 9 do 13 časova građani moći da daju krv u prostorijama Crvenog krsta, ispred Opštine Zvezdara u transfuziološkom autobusu a u petak od 9 do 13 časova ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

U subotu od 13 do 17 časova transfuziološki autobus biće postavljen ispred tržnog centra „Stadion“ na Voždovcu, a od 10 do 15 sati ispred tržnog centra „BIG“ na Paliluli.

U nedelju od 9 do 13 časova transfuziološki autobus će postavljen ispred Crkve Svetog velikomučenika Pantelejmona u Mirijevu a od 10 do 13 sati ispred tržnog centra „Ada mol“ na Čukarici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari