Institut za transfuziju krvi apeluje na građane da daju krv 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas punoletne građane da se od naredne nedelje priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi, preneo je danas sajt Beoinfo.

Krv se može dati u Institutu za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save 39, radnim danom od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 sati, kao i na više mesta u transfuziološkim autobusima.

U ponedeljak, 21. oktobra transfuziomobil će od 11 do 15 sati biti ispred „Imo centra“ u Novom Beogradu i od 9 do 14 sati ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici na Čukarici.

Istog dana je najavljeno da će građani moći da daju krv i u Kulturnom centru Sopota od 9 do 13 časova.

U utorak, 22. oktobra akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Mladenovcu u Tehničkoj školi od 10 do 16 sati, kao i ispred kompanije „Ibis solušn“ od 9 do 13 sati.

Krv će narednog dana građani moći da daju i u mladenovačkoj biblioteci „Despot Stefan Lazarević“ od 10 do 16 časova, a u četvrtak, 24. oktobra Crveni krst Obrenovac će prikupljati krv od 9 do 14 sati.

U petak, 25. oktobra akciji se pridružuju Dom kulture Barajevo do 9 do 14 sati, ali i Sajam medicine i stomatologije od 10 do 15 sati.

Tog dana akcija će biti sprovedena na Savskom vencu kod „Smart biznis tehnolodžis“ i u Starom gradu u Beogradu od 9 do 13 sati.

Transfuziomobil će biti i ispred „Ritejl parka“ u Borči u subotu, 26. oktobra od 10 do 15 sati kao i ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg od 9 do 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari