OVECAN BROJ DAVALACA KRVI ZBOG MASOVNIH UBISTAVAfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Institut za transfuziju krvi Srbije i kompanija Wolt, povodom obeležavanja 80 godina od osnivanja Instituta, pozivaju Beograđane da doniraju krv 24. oktobra. Oni koji tog dana daju krv u sali Instituta na adresi Svetog Save 39, u znak zahvalnosti dobiće od Wolta poklon vaučer u vrednosti od 500 dinara za online kupovinu putem ove digitalne platforme.

Kako se navodi u saopštenju Instituta za transfuziju, davaoci krvi dobiće kod za vaučer, koji mogu da iskoriste za naručivanje hrane ili drugih proizvoda sa Wolt aplikacije. Cilj ove saradnje jeste, kako kažu, da motiviše ljude da se u što većem broju uključe u dobrovoljno davanje krvi i time pomognu onima kojima je krv potrebna.

Institut za transfuziju krvi Srbije, osnovan 1944. godine, neprestano unapređuje transfuzijsku medicinu u skladu sa najsavremenijim metodama i standardima, a jedan od ključnih ciljeva je obezbeđivanje dovoljne količine krvi za sve zdravstvene ustanove u zemlji. Redovno dobrovoljno davanje krvi od suštinske je važnosti za stabilnost zaliha krvi, a posebno u kritičnim periodima kada su zalihe smanjene.

„Sve odrasle osobe između 18 i 65 godina starosti, ukoliko su zdrave, mogu da doniraju krv i na taj način pomognu obezbeđivanju dovoljnih zaliha krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata kojima je ona nezamenljiv lek. Neophodno je da krv uvek čeka pacijente, a ne pacijenti krv“, izjavila je Mirjana Kneževič iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt u Srbiji istakao je važnost ove inicijative koja promoviše solidarnost i humanost.

„Sa velikim zadovoljstvom podržavamo ovu inicijativu, jer verujemo da je svaka prilika za pomoć zajednici neprocenjiva. Kroz ovaj gest želimo da izrazimo zahvalnost svim ljudima koji doniraju krv i inspirišu druge da se uključe“, izjavio je Đorđe Davidović.

Institut za transfuziju krvi Srbije nalazi se u ulici Svetog Save broj 39 i radi radnim danima od 7 do 19 časova i subotom od 8 do 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari