Drugo po rangu fudbalsko takmičenje Starog kontinenta Liga Evrope dobiće večeras učesnike četvrtfinala koji će se sutra naći u bubnju za narednu fazu koja je na programu 4. i 11. aprila.

Najbliži prolazu među osam klubova je Totenhem koji je na svom stadionu deklasirao italijanski Inter sa 3:0, pa je za očekivati da će put u „grad mode“ biti samo potvrda kapitala koji su stekli u Londonu. Ukoliko pak „nero-azuri“ uspeju da naprave veliki preokret u revanšu, što je u utorak uveče najbolje demonstrirala Barselona, i nastave put prema četvrtoj tituli u takmičenju, uključujući i UEFA kup, to će biti najveća senzacija nadmetanja.

Trenutna forma i povoljan ishod prvog susreta ulogu favorita daju gostima iz Engleske. Totenhem je neporažen u poslednjih 10 utakmica na međunarodnoj sceni, ali ga je Inter savladao sa 4:3 na svom terenu pre dve sezone. Geret Bejl je tada postigao sva tri gola za goste, u prvom susretu ove sezone je pokazao da je nezaustavljiv za sporu odbranu Intera, ali on neće igrati na Đuzepe Meaci s obzirom da je u Londonu „zaradio“ parni žuti karton. Zato ostaje da se vidi kako će Totenhem igrati bez najboljeg fudbalera, ali i kako će napadači u plavo-crnim dresovima pronaći rešenje za defanzivu „sparsa“.

– U odličnom smo položaju, ako pristupimo meču kao profesionalci i shvatimo da ne smemo da se opustimo, bez obzira na rezultat iz prvog meča, sigurno prolazimo dalje. Inter će sigurno želeti i da se osveti za bolan poraz, moramo biti spremni za to – istakao je kapiten Totenhema Majkl Davson.

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u Londonu gde će Steaua gostovati Čelsiju koji će nastojati da nadoknadi zaostatak od jednog gola iz Rumunije, ali i ostane u borbi za jedini trofej koji nema u svojim vitrinama. Iskustvo i jačina još uvek aktuelnog šampiona Evrope sigurno su za respekt, ali i Steaua je u Bukureštu pokazala da zna da igra fudbal, pa sigurno neće doći na Stamford bridž sa belom zastavom. Rafael Benitez će u sastavu na raspolaganju imati oporavljenog Džona Terija, ali ostaje da se vidi ko će praviti društvo Fernandu Toresu u napadu s obzirom da Demba Ba nema pravo nastupa jer je ove sezone već nastupao u Ligi Evrope u dresu Njukasla. Zato će u timu sigurno biti najbolji strelac tima u međunarodnim takmičenjima Oskar, ali i Obi Mikel i Hazar koji su doneli važnu čvrstinu timu kada su u prvom meču ušli sa klupe.

Kada su u pitanju ostali mečevi, Lacio je jednom nogom već u četvrtfinalu s obzirom da u Rimu brani pobedu od 2:0 ostvarenu na gostovanju Štutgartu, baš kao i Fenerbahče, koji je savladao Plzen sa 1:0 na njihovom terenu. Zenit u Sankt Peterburgu mora da nadoknadi dva gola zaostatka iz Bazela, Bordo juri jedan gol manjka, dok će se bez uticaja prvih mečeva u kojima nije bilo golova igrati u Kazanju i Njukaslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari