Izdavačke kuće Klet i Novi Logos, u saradnji sa kompanijama Komtrejd i Telekom Srbija, predstavili su juče savremeno didaktičko nastavno sredstvo namenjeno nastavnicima i učenicima, prvo te vrste u Srbiji.

Interaktivni obrazovni portal „Maša i Raša“ namenjen je đacima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i na njemu se nalaze edukativne igrice za sve predmete, usklađene sa nastavnim programom i sadržajima koje deca tog uzrasta treba da nauče. Interaktivni portal je delo izdavače kuće Klet, koja je licencu dobila od norveške izdavačke kuće Gildendal, a koja je za ovo rešenje dobila nagradu Najbolji evropski obrazovni portal na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Imajući u vidu brz prodor tehnologije u sferu obrazovanja, Klet i Novi Logos su pripremili su elektronske udžbenike, priručnike za nastavnike, kao i predloge priprema za časove, a te aplikacije su instalirane na Tesla tabletu, koji ima mogućnost korišćenja 3G kartice i WiFi konekcije. Svi učitelji koji rade po Kletovim udžbenicima dobiće na poklon ove tablete, uz obavezu da prate i ocenjuju kvalitet pomenutih nastavnih materijala, rekla je juče Gordana Knežević Orlić, direktorka izdavačke kuće Klet.

Telekom je pripremio školski paket u kojem je učenicima na raspolaganju 5GB za prenos podataka i tablet po ceni od 1 dinar. Paket će biti dostupan na svim prodajnim mestima, a svaki pretplatnik dobija i besplatan godišnji aktivacioni kod za portal „Maša i Raša“. Mesečna pretplata iznosi 599 dinara, uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari