Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Olivera Simović, u prisustvu supruge bivšeg ambasadora i predsednice Internacionalnog kluba žena Izrael, Jelene Isakov, primili su Vesnu Jovović, suprugu ambasadora Crne Gore u Srbiji.


Povod ovog prijema je najava humanitarnog projekta Grada Novog Sada Internacionalni klub žena za Novi Sad, u okviru kojeg će žene predstavnika diplomatskog kora udružene u Internacionalni klub žena – Beograd realizovati akcije podrške i pomoći Novosađanima kojima je to najneophodnije.

Grad će projekat realizovati u saradnji sa Jelenom Isakov, koja ima mnogo iskustva u toj vrsti humanitarnog rada.

– Svesni smo teškog položaja u kojem se socijalne kategorije stanovništva u našem gradu nalaze i kao odgovorna gradska vlast učinićemo sve što je u našoj moći da im pomognemo. Grad neguje dobru međunarodnu saradnju, često nas posećuju ambasadori i redovno kontaktiramo sa predstavnicima zemalja i gradova širom Evrope i sveta – kazao je Borko Ilić.

Kako je dodao, prvi put će autoritet ljudi koji vode Novi Sad, kao i veze i kontakti sa diplomatskim korom biti upotrebljene za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Nakon prijema u Gradskoj kući, predstavnici Grada zajedno sa gostima zasadili su drvo iza studentskog doma „Slobodan Bajić“, kao simbol dobre volje i ljubavi prema bližnjima, čime je i zvanično obeležen početak sprovođenja humanitarnog projekta u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari