Optimizam je već godinama deficitaran u našem društvu, pa je zato verovatno i zanimljiva vest da je u subotičkom Udruženju penzionera čak njih 60 krenulo na kurs za rad na računarima.

Interesovanje je, kako kažu u Udruženju, bilo i mnogo veće, ali će ostali morati da sačekaju „drugi krug“. Polaznici ove škole informatike svakako neće svoje znanja koristiti na poslu, jer su svoje radne knjižice zauvek zatvorili, ali tu su hobiji, potreba za komunikacijom sa decom ili unucima koji žive van grada ili zemlje, zabava i još mnogo toga što pruža čudo zvano kompjuter.

Pomoć u ovoj obuci penzionerima pružio je Gerontološki centar, koji je obezbedio instruktore, a kako kaže bivši direktor tog Centra, inače pokrajinski poslanik i gradski odbornik DS Nenad Ivanišević, obuka koja je još ranije započeta u Gerontološkom, sada je u stvari proširena na sve penzionere koji to žele, a zahvaljujući pre svega Nacionalnoj službi zapošljavanja, kao i podršci lokalne vlasti i resornog ministarstva koje je obezbedilo računare.

Ideja je da svi penzioneri dobiju mogućnost da se i informatički opismene. Obuka se izvodi u prostorijama Udruženja penzionera, na srpskom i mađarskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari