Snimci iz filma „Pad“ koji opisuje poslednje dane Adolfa Hitlera preplavili su internet, budući da su dovitljivi satiričari ubacili duhovite replike i izmenili originalni tekst. Umesto izjava prepunih mržnje, nacistički vođa „izgovara“ komentare na račun savremenih događaja i ličnosti.

U jednoj od scena Hitler sedi u svom bunkeru i netremice zuri u mapu svetua, kada u prostoriju upadaju zabrunuti generali donoseći mu loše vesti.

Kao što je i očekivano, firer doživljava pravu agoniju, ali ne zbog napredovanja ruske vojske već zbog činjenice da Kristijano Ronaldo napušta fudbalski tim Mančester. Na jednom od snimaka, Hitlera obaveštavaju da mu je ukraden novi kompjuter, ili da je doživeo poraz na lokalnim izborima u Glazgovu.

Vođa nacista, takođe, komenatariše, popularnu kulturu i aktuelne političare, poput Hilari Klinton i Baraka Obame. U jednoj sceni on tvrdi da bi radije „gledao Hermana Geringa kako masturbira nego novu komediju glumca Adama Sendlera“. Sajtovi na kojima se prikazuju takvi snimci doživeli su veliku popularnost, budući da ih korisnici preporučuju svojim prijateljima. Autori originalnog filma iz 2004. o Hitlerovom životu podržali su novu inicijativu, naglašavajući da se na taj način promoviše njihovo ostvarenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari