Interpol je zatražio pomoć javnosti u identifikovanju muškarca koji na fotografijama objavljenim na Internetu seksualno zlostavlja decu. Isti čovek se pojavljuje na oko dve stotine fotografija na kojima zlostavlja dvanaest dečaka. Policija smatra da su snimljene u Vijetnamu i Kambodži 2002.

Interpol je zatražio pomoć javnosti u identifikovanju muškarca koji na fotografijama objavljenim na Internetu seksualno zlostavlja decu. Isti čovek se pojavljuje na oko dve stotine fotografija na kojima zlostavlja dvanaest dečaka. Policija smatra da su snimljene u Vijetnamu i Kambodži 2002. i 2003. godine.
Na fotografijama je imao zamagljeno lice, ali su informatičari nemačke federalne policije uspeli da na osnovu tih snimaka naprave prepoznatljivog čoveka. U pitanju je muškarac evropskog porekla, star između 35 i 40 godina. Interpol je na svom Internet sajtu objavio fotografije ovog pedofila.
– Sve smo pokušali kako bismo ga identifikovali i priveli pravdi. Sada smo sigurni da će, bez pomoći javnosti, nastaviti sa silovanjima i zlostavljanjem dece uzrasta od šest do ranih tinejdžerskih godina – rekao je portparol Interpola.
Prve fotografije ovog muškarca nađene su pre tri godine u Nemačkoj. Uprkos najvećim naporima, pedofil još nije pronađen u 186 zemalja članica Interpola. Zbog toga se ova međunarodna organizacija obratila za pomoć građanima.
Interpol poseduje bazu podataka od 520.000 slika seksualnog zlostavljanja dece koju je sastavilo 36 država. Koristeći sofisticirani softver, istražitelji su identifikovali i spasili skoro 600 žrtava iz 31 zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari