INTERVJU Akademik Dušan Teodorović: Nauka nije preglasavanje, Vučiću ništa ne verujem

  1. Kada jedan Akademik, svetski poznat i priznat Stručnjak, u svom sasvim Otvorenom i Javnom razgovoru, bez ustručavanja izjavi da podržava Generalni Štrajk u Srbiji, ja jedino mogu od sveg srca da ga podržim u tom stavu i da se pridružim u mišljenju da se jedino tako mogu postići nekakve promene, koje bi bile u interesu ovog duboko posrnulog društva!

  2. Znači, njegovo misljenje je bitno i pored toga što kaže da nije stručan za temu jadarita. I smatra da je mišljeje penzionisanig šefa katedre hidroligije jedino bitno, a ostalih iz te struke su nebitna. To može samo u njegovom ličnom svetu.
    Na primer, navodi javni stav Biološkog Fakulteta kao bitan a ne shvata da je taj stav promašio temu jer se može odnositi na svaku aktivnost, na primer na podizanje stambenih zgrada, na izgradnju hidroelektrane Đerdap, na upotrebu hemiskih đubriva. Eto, i on akademik nije shvatio suštinu da javni stav Biološkog Fakulteta uopšte nije bitan za temu jadarita. Isto tako može pogrešiti i šef katedre za hidrologiju. Otuda je potpuno pogrešan njegov stav kako je bitno samo mišljenje šefa katedre hidrologije

  3. Bravo profesore, kada bi više Vaših univerzitetskih kolega profesora pokazalo bar trunku integriteta, ovoj zemlji bi bilo bolje. Ponekad bi svoju diplomu pocepala, kada vidim kakvi su današnji profesori.

  4. Svaka cast naucnicima a ti koji se za vreme bombardovanja pobego iz srbije nemas sta da pricas ti si vise partiski naucnik

  5. Svaka čast profesoru na naučnim dometima. Ipak, nauka je pre neku godinu postala preglasavanje, kada je bučna većina od dokazanih stručnjaka pravila šarlatane koji su pozivali na oprez pri primanju neispitanog medicinskog sredstva. Među bučnima je bio i cenjeni profesor. Sve u ime nauke. On je tipičan primer Rajsove poruke da se čuvamo svoje inteligencije, koja je prezrela i mrzi narod iz kojeg potiče i koji ju je odškolovao.

  6. @aleksa
    Pre ce biti da je tvoje pisanije pogresno, Jo’s pre da je placeno… Ili je to ‘aleksa’ pseudonim nekog od najvecih mislilaca danas nice Noama Comskog, A. V…
    A. V. su dvojica, da ne bude zabune…

  7. Ali djaba Akademice iznosite Vase stajaliste. Ono nije vazno. Vazno sta iznosi Marijan Risticevic, Milenko Jovanov Milijcic Kena , Palma i ostala nistarija u ovoj napacenoj zemlj i nji slusa Vucic.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.