INTERVJU Nora Ahmetaj: U Srbiji se ne pominje da su srpske snage proterale polovinu albanskog stanovništva sa Kosova

Ekspertkinja za tranzicionu pravdu za Danas

Ostavite komentar


  1. Šta spinuje i lupeta. Pa na Kosovu nema Srba, pa ko je koga proterao. Stvarno ni stida ni srama, samo da se pojavi u novinama.

  2. Наравно да одређени Срби, на срећу мањи број, никада неће признати ништа што крњи њихов непостојећи углед. Самокритика не станује овде. Што се тиче прогона Албанског живља са Косова, највише што би признали јесте да су их наговарали да масовно џогирају, ваљда због здравља. Међутим, камере светски признатих медија су све документовали. Да је било прогона и тешких злочина од стране Албанаца, вероватно још више је ноторна чињеница. У рату нема невиних.

  3. U Srbiji se ne pominje ni da su Čarnojevići iselili skoro sve srbe sa Kosova još pre više od 300 godina i da od tada Kosovo nije srpsko i da su srbi tamo manjina.

  4. Sve je definitivno poslo naopako, time sto je Milosevic sprecio konstituisanje pokrajinskih i lokalnih organa u AP Kosovo, nakon prvih visestranackih izbora na svim nivoima, odrzanih krajem 1990. Od tada je uvedeno neformalno vanredno stanje, a teror se povecao, drzava je ukinuta. Tesko cemo saznati, koliko je ljudi stradalo i koliko je pocinjeno drugih zlocina. Gradjani Srbije se moraju suociti sa tim, proci kroz katarzu ili ce nestati.

  5. “Ajde da se ne lazemo..” je antologijska srpska laz. Mi nismo slali vojsku ni Arkane u Bosnu, Hrvatsku, Kosovo, davili Vojvodinu, Sandzak i Vojvodinu, podavali se i Istoku i Zapadu. Ta oni nas mrze jer smo Srbi i pravoslavci, bre!!!

  6. NATO je bombardovanjem pokrenuo iseljavanje. To kazu sami ucesnici iz redova NATO.

  7. @Botko

    Tako je „Botko“, odradjuj taj burek a ako ti prodje jos koji „komentar“ eto tebi i bonus baklava.

  8. Laž je da je proterivanje prouzrokovalo bombardovanje, i ta laž se često ponavlja. Tendenciozno i namerno. Proterivanje je počelo nekoliko dana posle početka bombardovanja. Bio sam tamo i video. Na kraju krajeva to piše i u haškim presudama.

  9. @Tromi, Isto

    Smarajuca „zavrsio sam NVO kurs“ suplja prica…

  10. Истине ради било би коректно да пишете о органицацији тровања деце у школама када су „отровани“ само Албански ученици. Организација „протеривања“ Албанаца је била лоше урађена, па се дешавало да „избегличку“ колону ракетира НАТО авијација. Случајно?

  11. Kako se postaje ekspert za tranzicionu pravdu i šta je to uopšte?? Zar pravda nije pravda? Tranzicionu pravda ne zvuči kao pravda već kao nešto drugo, neka zamena za pravdu a pravda nema i ne može imati zamenu.

  12. Ne spominje Nora Ahmetaj proterivanje Srba. Zasto? Ako Nora Ahmetaj i Albanci ne spominju proterivanje i zlocine nad Srbima, pljackanje njihove imovine i kulturne bastine na osnovu cega onda ona zahteva od drugih da rade ono na sta oni nisu spremni? Vecito se od Srba zahteva nesto sto Albancima ne pada na pamet da urade. te tako Srbi „moraju“ da prihvate vlast Albanaca i „prava“ koje im odrede Albanci iako Albanci nece da prihvate vlast Srbije niti prava koja im odredi Srbija, Srbi „moraju“ da spominju proterivanje Albanaca ali zato Albanci ne moraju da spominju proterivanje Srba i tako dalje i tako dalje. Smara to licemerje.

  13. Koliko Srba je živelo na KiM 1989. a koliko danas? Tu je odgovor ko je koga proterao. Da li se o tome govori?

  14. Iscenirani beg Albanaca sa Kosova u Albaniji i Makedoniji i snimanje toga na granicama CNN,BBC se desio tek kad ajde krenulo bombardovanje NATO. Tajnisvenirani beg I navodno proteriva je je bio adut da javnost zapadnih država prihvati bombardovanje kao milosrdu i iznudjenu akciju NATO. Licemerje zapada

  15. Nekad ste bili objektivan list a sad kao da čitam neke albanske ili Americke vesti. Ovo nije politički ,al mislim da ste vi prigrlili vece zlo!

Ostavite komentar


Društvo

Ko sprečava đake da pohađaju versku nastavu: Ministarstvo prosvete za Danas povodom navoda SPC 10

Ko sprečava đake da pohađaju versku nastavu: Ministarstvo prosvete za Danas povodom navoda SPC

„Ministarstvo prosvete ne raspolaže informacijama da je bilo gde u obrazovno-vaspitnim ustanovama onemogućavano učenicima da pohađaju obavezni izborni program verska nastava, od strane rukovodilaca ustanova. Ukoliko postoje saznanja o drugačijem postupanju direktora škola, potrebno je obavestiti Ministarstvo prosvete kako bi moglo da preduzme odgovarajuće korake“.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.