Idi vidi, pa onda reci da li si za Ukrajinu ili Rusiju: Iskustvo Novosađanina koji je otišao na ratište kao humanitarac

Ostavite komentar


  1. Majka moga prijatelja, devedesetčetvorogodišnja beogradjanka, mi priča da su žene u Srbiji, kada je Cvena armija oslobadjala našea sela i gradove zajedno sa partizanima, morale da beže i da se sakrivaju od pijanih ruskih vojnika koji su nekažnjeno vršili silovanja.

  2. Da nije ovaj malo pristrasan? A sta kazu u Donjecku ili Lugansku ili Mariupolju? Kako je biloljudima kojima su branili ruski u skoli, ukidali im medije na Ruskom? Hvali Majdan kojim je zbacena legalna vlast. I Golodomor… pa Staljin je Gruzin a ne Rus.

  3. Svako normalan je protiv agresije i agresora. Ipak , ovo je Srbija, pa ima i onih drugih i to na vrlo važnim mestima.

  4. Da bi se stvorila prava slika tog rata i stanja ,možda bi trebalo čuti i „drugu stranu“( jedino ako nije zabranjeno…npr.Počuča i njegov osvrt)

  5. U Ukrajini ima mnogo mešovitih Rusko Ukrajinskih porodica, nekoliko generacija. Stvar nije tako jednostavna.

  6. Canak u Ukrajini, portal Autonomija i smesten bas u Buci, Moskva izgradjena na kostima Ukrajinaca, secaju se Holodomora od pre 90 godina…
    Ljudi, moze li malo bar reanije? Sa manje lazi, makar malo.

  7. Deda mu je bio na pravoj strani, tata mu je bio na pravoj strani, i on je na pravoj strani. Komunisti i njihovo potomstvo su uvek na pravoj strani. Teško Srbiji.

  8. Zašto bi Srbija zauzimala bilo koju stranu u ratnim sukobima? To je skroz nepotrebno i pogrešno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.