Intrige sa Pariske mirovne konferencije

Ostavite komentar


  1. Jedina i vise se nikada nece ponoviti ta situacija da srpski narod sa ovih prostora zivi u jednoj drzavi.Kralj Aleksandar je hteo krunu vecu od Nemanjica pa je na racun srpskog naroda naopravio drzave makedoncima, „bosnjacima“,hrvatima i slovencima koji ih nikada nisu imali a tokom tog Velikog rata harali i ubijali po Srbiji! Istorija precutuje,ali je on iseljavao Srbe iz Krajine u Makedoniju (to je dozivela porodica moje taste) da bi napravio veliku Hrvatsku banovini,kasnije ustasku hrvatsku,da bi ga oni i ubili.Srpsko narod ne moze ni da ga hvali ili slavi vec samo proklinje za zlo koje im je doneo,on i niko drugi!

  2. Obrazovani Srbi znaju istoriju, ali ih na žalost ne slušaju političari !
    Eee da je Kralj imao pametne savetnike i da je 1918. stvorio konfederaciju SHS, od Kraljevine Srbije (po Londonskom ugovoru) i kneževine Slovenije i Hrvatske (slično kao Kraljevina Engleska u Velikoj Britaniji) ,
    danas bi bili Kraljevina u EU sa 2 miliona Srba više, prosečnom platom od 1.500 evra i svi bi slavili ujedinjenje !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.