Pored novih linija uložićemo novac i u modernije i brže pakovanje proizvoda i izgradnju magacina za gotovu robu sa kompletnom opremom, što će ukupno koštati 650.000 evra, precizirao je Tomović. Prema njegovim rečima, „Medela“ je u prvoj polovini ove godine povećala proizvodnju štrudli i slatkiša za 41,5 odsto, na 1.

Pored novih linija uložićemo novac i u modernije i brže pakovanje proizvoda i izgradnju magacina za gotovu robu sa kompletnom opremom, što će ukupno koštati 650.000 evra, precizirao je Tomović. Prema njegovim rečima, „Medela“ je u prvoj polovini ove godine povećala proizvodnju štrudli i slatkiša za 41,5 odsto, na 1.718 tona.
– Porast prodaje je očekivan, pre svega zbog investicija u novu opremu i novi dizajn ambalaže, kazao je Tomović. On je dodao da s obzirom na razvoj tehnologije i nabavku najkvalitetnijih sirovina, redizajna ambalaže, planiranih investicija „Medela“ ove godine očekuje za oko 60 odsto veću proizvodnju nego u 2007. godini. Tomović je istakao da se najviše očekuje od prodaje štrudle sa raznim prelivima, po kojima je ta fabrika poznata više od 30 godina, pa je planiran porast proizvodnje za oko 20 odsto.
– Štrudla je u prvoj polovini godine bila na prvom mestu sa oko 50 odsto učešća u ukupnoj proizvodnji od 1.718 tona robe, a štrudla sa smokvom dobila je i sertifikat „zdrava hrana – zelena jabuka“, istakao je Tomović. Prema njegovim rečima „Medela“ je izvozno orijentisana firma sa ukupnim izvozom od oko 60 odsto proizvodnje, a robu, pored domaćeg, plasira na tržišta Slovenije, Švedske, Nemačke, Holandije i drugih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari