– Leskovačka lokalna samouprava kandidovala je kod Nacionalnog investicionog plana za narednu godinu 33 projekta ukupne vrednosti milijardu i 110 miliona dinara. To, međutim, nije konačna cifra, jer su i brojni kolektivi, kao što su škole, komunalna preduzeća i udruženja građana, ponudili 17 programa čija bi praktična realizacija trebalo da otpočne takođe naredne poslovne godine.

Najveći broj programa pripremila je Direkcija za urbanizam i izgradnju, čak deset, ukupne vrednosti oko 870 miliona dinara. O najznačajnijem programu u Leskovcu, centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, dugo se govori u ovom kraju. Ova investicija iznosi oko 183 miliona dinara, ali će samo delimično biti finansirana sredstvima NIP-a.

Zna se takođe da je ocena nadležnih u NIP-u povoljna i zato se očekuje da većina projekata bude i prihvaćena, a kasnije konkretnim sredstvima podržana.

Ono što je takođe značajno, a i to je bio često predmet zanimljivih rasprava u lokalnoj samoupravi, jeste činjenica da će mnogi od predloženih programa popraviti inače lošu sliku infrastrukture u Leskovcu i okolnim mestima, pogotovo u jednom broju naselja koja su minulih godina stradala posle naleta bujičnih tokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari