U Novom Pazaru juče je počela izgradnja regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje lica ometenih u razvoju. Objekat od 800 kvadratnih metara trebalo bi da bude završen u novembru ove godine. Centar će imati sve sadržaje za vaspitno-obrazovni rad sa licima ometenim u razvoju i moći će svakodnevno da primi 50 korisnika, odnosno 250 korisnika, njihovih roditelja ili drugih pratilaca.

U Novom Pazaru juče je počela izgradnja regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje lica ometenih u razvoju. Objekat od 800 kvadratnih metara trebalo bi da bude završen u novembru ove godine. Centar će imati sve sadržaje za vaspitno-obrazovni rad sa licima ometenim u razvoju i moći će svakodnevno da primi 50 korisnika, odnosno 250 korisnika, njihovih roditelja ili drugih pratilaca. Ovaj objekat će imati i prostor za stanovanje uz podršku.
Vrednost objekta je 65 miliona dinara. Za izgradnju i opremanje biće uložena 32 miliona dinara, a opština Novi Pazar će obezbediti 29 miliona. Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku uložiće 6,5 miliona dinara. Centar se gradi u dvorištu vrtića Naša radost, jer je Predškolska ustanova Mladost koja je vlasnik te lokacije, poklonila prostor za izgradnju. Kamen temeljac položio je predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin.
Ideja za izgradnju ovakvog centra postoji više od deceniju i po, a inicijator je Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, koje u Novom Pazaru važi za najbolje organizovanu asocijaciju koja okuplja lica sa hendikepom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari