Ovog proleća u Kostolcu počinje realizacija kapitalnih investici vezanih za rekonstrukciju pojedinih ulica, vodovodne mreže i širenja toplifikacione mreže a tome šta će se konkretno raditi, predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, je izjavio:


-Najznačajniji projekat koji će se ove godine raditi na području gradske opštine je rekonstrukcija Partizanske ulice. To je najduža ulica u Kostolcu, a rekonstrukcija se odnosi na preko dva kilometara asfaltnog puta i trotoara sa leve strane ulice. Investicija je vredna 32 miliona dinara. JP „Direkcija za izgradnju“ je preduzeće koje učestvuje u raspisivanju javne nabavke i sprovođenju te investicije. Važno da će se ove godine raditi i nastavak Partizanske ulice, što je ulica koja ide do samog centra naselja Petka, što je investicija vredna osam miliona dinara, čime će se završiti radovi na jednoj dugačkoj i prometnoj saobraćajnici što je za nas jako bitno.

Paralelnno sa tim radovima radiće se i rekonstrukcija vodovodne mreže (zamena azbestnog cevovoda) u Partizanskoj i Karađorđevoj ulici, u dužini od oko dva kilometara. To će obezbediti kvalitetnije vodosnabdevanje tih ulica i naselja u okolini. Očekujemo da će se saobraćaj, pre svega teretni, otežano odvijati u periodu od nekih 60 – 70 dana. Odeljenje za saobraćaj je pronašlo rešenja i rezervne rute, a ja se ovim putem unapred zahvaljujem građanima na razumevanju, jer ipak se sve to radi sa ciljem poboljšanja njihovog standarda i uslova življenja.

Ovih dana raspisujemo javnu nabavku za širenje toplifikacione mreže. Obuhvatićemo naselja Petku i preostale delove Didinog naselja. Investicija je vredna oko 28 miliona dinara. Time ne završavamo kompletnu toplifikacionu mrežu, jer preostaje još oko 50 miliona dinara, po projektnoj dokumentaciji koju posedujemo.

Radimo i na više projekata koji se ne tiču samo lokalne samouprave već i odnosa prema državnim organima, projekata koje finansira EU ili druge države. Konkretno, nedavno je potpisan Memorandum o razumevanju sa UNHCR – om i Kancelarijom za ljudska i manjinska prava sa kojima smo potpisali Ugovor o izgradnji 13 montažnih objekata za lica koja su raseljena sa Kosova i Metohije i koja su do sada živela u kolektivnim centrima, rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari