Mladi i njihove šanse za zapošljavanje na osnovu novih investicija bili su u centru pažnje drugog dana 6. Međunarodnog sajma investicija „Investexpo“ u Novom Sadu na kome su se zajednički predstavili Grad Požarevac i Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“.

Prezentaciju o investicionim potencijalima održali su zamenica gradonačelnika Požarevca Vukica Vasić i zamenik direktora PD „TE-KO Kostolac“ Desimir Stević. Među gostima na štandu bili su i đaci požarevačkih srednjih škola čija je budučnost upravo i bila centralna tačka prezentacije.

Grad Požarevac aktivno učestvuje u stvaranju kvalitetnije budućnosti generacija koje dolaze, konstantovala je Vukica Vasić i istakla: – Mladi osim što imaju pravo takođe bi trebalo da imaju i priliku. U tom smislu Grad čini sve da im to i pruži. Ono što smo mi kao Grad uradili za mlade jesu pre svega strateška dokumenta. To je lokalni akcioni plan za mlade u čijoj su izradi učestvovali i đaci učinivši kvalitetnijim razumevanje potreba novih generacija. Na osnovu toga izdvojili smo sredstva u budžetu za 2011. godinu za implementaciju Lokalnog plana, odnosno za realizaciju planiranih aktivnosti.

Desimir Stević je potom ukazao na to da zajednički nastup Grada i PD „TE-KO Kostolac“ potvrđuje upućenost na lokalnu samoupravu i na poboljšanje uslova života, naročito u oblasti zaštite životne sredine, što je dalje potvrda društvene odgovornosti Privrednog društva „TE-KO Kostolac“. – Naše termoelektrane i kop za sada proizvode 6 miliona megavat časova elektirčne energije i 9 miliona tona uglja godišnje. Zapošljavamo oko 3.500 radnika, najviše sa prostora Požarevca, Kostolca ali i iz okoline tako da je prisustvo kompanije poput Privrednog društva „TE-KO Kostolac“ svakako značajna šansa za generacije koje stasavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari