Lokalni distrubuter gasa u inđijskoj opštini – Javno preduzeće Ingas – za tekuću godinu planirao je više značajnih investicija, pre svega one koje se odnose na proširenje mreže u delovima naselja ili industrijskih zona gde je to neophodno i u kojima se očekuju novi individualni ili industrijski potrošači. Pored toga, u planu je i izgradnja merno-regulacionih stanica za neophodne kapacitete potrošnje u predviđenim zonama i dogradnja sistema daljinskog očitavanja na pilot projektu koji je u toku.

Prema rečima direktora Ingasa Željka Trbovića, planom investicija predviđen je završetak i dogradnja daljinskog očitavanja merača protoka gasa za individualne korisnike u novim stambenim blokovima i kod novoizgrađenih industrijskih potrošača koji je i dalje u fazi pilot projekta. On kaže da su za ovu godinu predvideli proširenje polietilenske mreže u Bloku 11, što predstavlja završnu fazu izgradnje mreže u ovom delu industrijske zone, u dužini od 1.200 metara.

– Planiramo i proširenje mreže u beščanskom vikend naselju u dužini od 1.000 metara i polietilenski gasovod do novih industrijskih potrošača u jugoistočnoj radnoj zoni u Inđiji, u dužini od 500 metara – kaže rekao je Trbović, dodajući da će finansiranje navedenih projekata u toku ove godine biti ostvareno iz dobiti iz 2008. godine, a distributer će nastojati da što je moguće više radova izvede angažovanjem vlastitih radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari