Posle višegodišnjeg propadanja, nedavno je počela rekonstrukcija zgrade nekadašnje robne kuće “Niš elektro“ u centru Leskovca. Kako Danas nezvanično saznaje, radove finansiraju trojica leskovačkih biznismena.

Zgrada bivše robne kuće stradala je u NATO bombardovanju 25. marta 1999. Poslednjih desetak godina u njoj su se okupljali psi lutalice, a mnogi Leskovčani u njenom prizemlju parkirali su svoja vozila. Po Leskovcu se nezvanično priča da su je kupili vlasnici preduzeća “ABC”, “Pergo“ i “Martes“. Prema saznanjima našeg lista, u planu su detaljna rekonstrukcija i dogradnja još jednog sprata. Ovaj objekat je, inače, bio u posedu nekoliko kolektiva, među kojima su “Nevena“, nekadašnja uspešna “fabrika lepote“, kao nekoliko banaka, jer to je bio jedini način da se povrate pozajmljena sredstva. Novi vlasnici su ogradili ne samo zgradu bivše robne kuće, nego i javni WC, deo parka, a na gradilištu nema oznake ko su investitori i izvođači radova.

Zbog čega su detalji oko ove investicije pod “velom tajne“ zasad nema odgovora. Do nedavno iz lokalne samouprave stizale su vesti da u gradu vlada “urbanistički haos“ i da se u pojedinim delovima Leskovca stambene zgrade, kuće i poslovni objekti podižu bez ikakvih urbanističkih i građevinskih dozvola. Neke od atraktivnih lokacija (za)kupili su “lokalni moćnici”, ali je ta tema, ma koliko zanimljiva za Leskovčane, bar za sada izvan detaljnijih analiza nadležnih opštinskih organa.

Za javni toalet milion i po dinara

– Jedan od dva javna toaleta u Leskovcu trenutno je ograđen i ne može se koristiti. Prema saznanjima Danasa, preduzeće “Komunalac“, koje se staralo o ovom toaletu u blizini nekadašnje robne kuće, povuklo je svoje radnike. Novi vlasnici, kako se nezvanično saznaje, nameravaju da u njegovu adaptaciju ulože 1,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari