U jednoj od najboljih srpskih opština – Inđiji, ne odustaju od otvaranja novih radnih mesta, mada se i ovde oseća da svetska ekonomska kriza usporava priliv novih investicija. Kako se očekuje, u Inđiji bi uskoro s radom trebalo da počnu tri nove fabrike.

 Radi se o grinfild investicijama slovenačkog „Aha Plastika“, domaćeg „Gombita“ i „Galenike Magmasil“, a u izgradnji je još jedna fabrika iz sektora građevinarstva, italijanske kompanije „Martini“ u kojoj će se praviti betonske konstrukcije za hale. Predsednik opštine Goran Ješićističe da je najvažnije to što će danska kompanija „Grunfos“, ipak izgraditi svoje pogone u Inđiji i što će na taj način biti otvoreno još 500 radnih mesta.

– To je investicija vredna 100 miliona evra i veoma je značajna za Inđiju. Učinili smo sve da se, pored ekonomske krize koja je evidentna, dogovorimo sa investitorima da ne odustanu od svojih investicija u Inđiji. Otvaranje fabrika i novih radnih mesta je naš stalni zadatak i od njega ne odustajemo bez obzira na to kolike su razmere ekonomske krize – ističe Goran Ješić.

Po izjavi zamenika direkora Direkcije za izgradnju Opštine Milivoja Simića, na lokaciji severoistočne radne zone, tzv. „Pinc“, investitorima je prodato 15 parcela. Kada bi u toku ove godine uspeli da završe izgradnju i otvore samo četiri pogona na ovoj lokaciji, bio bi to veliki uspeh koji podrazumeva još novih radnih mesta za žitelje ove sremske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari