Dosad najveći privredni skup organizuje se u zrenjaninu naredne nedelje, a trebalo bi da okupi pedeset stranih i domaćih privrednika i predstavnika stranih ambasada. Zrenjaninci su odlučili da u direktnom susretu pokušaju da pruže šansu privredi, O naporima da se skup organizuje bilo je reči na zajedničkoj konferenciji načelnika okruga i gradonačelnika grada, čiji je pokrovitelj Udruženje zrenjaninskih privrednika Zrepok.

– Očekuje se dolazak četrdesetak privrednika iz inostranstva koji će na licu mesta biti upoznati sa uslovima pod kojima mogu investirati u našu zemlju i srednjobanatski region, ali i sa mogućnostima zajedničkog ulaganja. Biće im, takođe, ponuđena izgradnja fabrike po njihovoj želji i projektu koji izaberu, počev od dobijanja dozvole do opremanja proizvodnih hala, u koju će moći da uđu po sistemu „ključ u ruke“. Dakle, da uđu u gotov objekat i započnu proizvodnju – objasnio je Šijan.

 

Cilj Foruma je da se privrednicima iz Srbije i srednjeg Banata omoguće direktni kontakti sa poslodavcima iz Rusije, Nemačke, Španije, Italije, Amerike, Švajcarske i Austrije. Inostranim ulagačima biće ponuđena i mogućnost prekvalifikacije radne snage i školovanja za potrebe poznatog poslodavca, u čemu već ima iskustva sa Naftnom industrijom Srbije. Pokrovitelj Biznis foruma je „Zrenjaninski poslovni krug“, a predsednik ovog udruženja, koje okuplja srednjobanatske privrednike, Dragan Vidaković, ocenio je juče da će to biti impozantan skup i naglasio da se ne seća da je u poslednjih 25 godina bilo poslovnih susreta u ovakvom formatu.



Forum se održava 13. oktobra u Baroknoj sali Gradske kuće. Pokrovitelj Biznis foruma je „Zrenjaninski poslovni krug“, a predsednik ovog udruženja, koje okuplja srednjobanatske privrednike, Dragan Vidaković, ocenio je juče da će to biti impozantan skup i naglasio da se ne seća da je u poslednjih 25 godina bilo ovakvih poslovnih susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari